söndag 12 december 2010

Utan overlock i många dagar försmäktar jag på denna ö


Min overlock är hos symaskinsdoktorn. Och eftersom det är julhandel är det inte säkert att jag får tillbaka den förrän efter nyår, symaskinsgubben känner att han hellre vill sälja symaskiner än att ta hand om min maskin som gör hoppstygn. Hur kan han?! Jag kämpar mot saknaden... Och får sy på vanliga maskinen så länge. Nu borde jag ju satsa på att sy alla de där blöjorna jag behöver sy på vanliga maskinen, och så kan jag ju öva på applikationer... Suck. Jag har i alla fall sytt två nåldynor till, så nu har jag en nåldyna för vanliga nålar, en för synålar och en för symaskinsnålar. Att ha en separat för symaskinsnålar var ett väldigt bra tips som jag såg hos Blomma åker vagn. Jag tror att jag skall skriva ner storleken på nålarna också, det verkar ju mer än praktiskt. Idén kommer ursprungligen från Kånkarång.

Men helt låg är jag inte! Jag har fått en ny blivande vän! En CoverPro 1000CPX har flyttat in i dagarna. Jag har rustat mig med mycket tålamod, och än så länge har den skött sig ganska så exemplariskt. Men så länge overlocken är på service får jag nöja mig med att bandkanta kuvertöppningar på bodys. Men wow vad snyggt det blir!

8 kommentarer:

 1. Argh! Hoppstygn är det värsta som finns i hela världen! Usch och fy för maskiner som inte funkar som de ska!! :(

  Men fina nåldynor blev det. Och spännande med cover pro även om jag inte riktigt fattar vad den gör som din OL inte gör?

  SvaraRadera
 2. Ja, det verkar som att den drabbats av samma sjuka som din. Min darling som skött sig så bra i alla år!

  Min OL kan bara göra täcksöm (tvilling) som är 5 mm bred. Det är för brett för t ex kantband på barnkläder. Och så är det ju bara två nålar på den, så att använda baksidan på sömmen blir inte snyggt som täcksöm. Sen har jag köpt en bandkantare som fixar banden nästan helt av sig själv. Och det skall erkännas... Det är skönt att slippa bygga om maskinen varje gång det är dags att göra täcksöm även om det är relativt enkelt på Pfaff.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår din frustration. Tur att du fått en ny "vän":D Jättefina nåldynor.

  SvaraRadera
 4. Jättefina nåldynor!! Ibland kan det vara bra att bli av med vissa maskiner för ett tag, då kan det bli lite annat gjort. =)
  Men jag förstår din saknad och frustration fast med din nya maskin så verkar det ju ändå som att den tillfälliga separationen kommer ganska lägligt... ? =)

  SvaraRadera
 5. Hei!
  Fantastisk blogg!Det er indeed pyssellycka å finne her hos deg:)
  Herlige nåldynor:)Du er fantastisk flink til å sy!Jeg blir fast følger:)
  Nå skal jeg titte ordentlig på bloggen din, det blir spennende:)
  Ha en fin kveld!
  Hilsen fra Andregasellen:)

  SvaraRadera
 6. Vilken rolig rubrik! Så kan det kännas. Visst är det Pippi som säger något liknande? Hoppas att du klarar dig utan overlocken, och hoppas att den snart får komma HEM igen.

  SvaraRadera
 7. Beklagar för symaskinen.. MEN hur snygga är inte dina nåldynor!

  /MIa :)

  SvaraRadera
 8. Hei!
  Du lager så masse fint!
  Liker så godt fargane du setter sammen :D
  Håper d får overlocken din igjen snart! Sjølv har eg ikkje ein slik maskin men eg ønsker meg veldig!!
  Ha ei god jul og lykke til med vannballong lyktene!
  Marie

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!