tisdag 28 december 2010

PyjamaspartyDet råder som sagt brist på pyjamasar i storlek 80, så jag gjorde en till utifrån Meedoms mönster. Den här gången funderade jag till lite över hur jag skulle kunna sätta översta knappen, det blir nämligen väldigt många lager just i den punkten. Tryckknappar med extra långa taggar, finns det? Nu gjorde jag så att jag lät kantbandet gå några cm längre ut än halslinningen, satte knappen på rätt plats, vek över kantbandet och sydde fast det. På andra sidan satte jag på själva kantbandet, den överblivna centimetern, hm, vek över kantbandet och sydde fast. På så sätt slapp jag sätta knappen genom alla lager. Tyget kommer från Jofotex och kantbandet är interlock från JNY.


Storebror har ingen brist på pyjamasar direkt, men jag kände för att göra en till honom ändå. Det bruna tågtyget från Jofotex har legat och skämts länge i lådan nu. Eftersom det fällde jättemycket redan efter första tvätten har jag bara sytt en dregglis och ett par pyttesmå sparkbyxor av det. För en tid sedan reklamerade jag tyget och fick ersättningstyg av Jofotex. Till pyjamas duger det dock tycker jag. Passade på att testa lite nya mönster också, tröjan är från senaste numret av Ottobre och byxorna är tights från Meedom. Och resultatet blev bra, Storebror tyckte att det var hans bästa pyjamas!

6 kommentarer:

 1. Nu får du fina pojkar med dig i sängen ikväll! Jättegosia pyjamasar!

  SvaraRadera
 2. Fina pyjamaser i härliga tyger!
  Om du hittar nån knapp med extra långa taggar får du gärna berätta... Jag gör som du ibland om det verkar bli tjockt. Eller vljer så tunt kantband jag kan...

  SvaraRadera
 3. Aha, är det de som är XL long prong rings? Undrar om de funakr med KAMpress. Men jag har för mig att de ska göra det. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Mysig liten kille i finfin pyjamas!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbart fin pyamas. Är även grymt impad av trosorna i det tidigare inlägget.

  SvaraRadera
 6. Thea, jag vet inte, endera dem eller de som bara heter long prongs. Jag tror att jag mailar och frågar!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!