lördag 4 december 2010

En jättestor grytlapp


För några dagar sedan brände jag mig på plåten när jag bakade bröd. Jag vill kunna hålla i plåten med båda händerna på en grytlapp, och då blir det väldigt balansigt om grytlappen är liten. Så nu har jag gjort mig en stor rejäl grytlapp där sidan är hela 30 cm lång. Det är en stor grytlapp det! Det fick bli ett litet landskap på också... Man kan tycka att kompositionen är lite mysko, att själva motivet glidit upp, men så skall det vara. Det är hav med vågor längst ned... Baksidan lämnade jag blank, för det är den sidan jag tänkte ha mot plåten. Precis när jag sytt ihop hela faderullan insåg jag att jag hade glömt upphängningskroken. Nå well. Den får väl ligga i baklådan då.

Materialen består av ett par gamla jeans och lite tyg från tyglådan. Mellan tygerna har jag satt grillfoder som jag av misstag råkade köpa lite mycket av från Bibbi.

8 kommentarer:

 1. Så himla, himla, HIMLA, störtcool!

  SvaraRadera
 2. Fin! Så bra när man kan ordna själv när man får behov av något!

  SvaraRadera
 3. Vad smart att sy egen!! Det är ju ett ständigt problem, att grytlapparna är för små!

  SvaraRadera
 4. Vilken supersmartidé... och vilken fantastiskt vacker grytlapp. Nästan synd om den ska ligga i en låda.

  SvaraRadera
 5. Tack snälla ni! Funderar på om jag skall dra i en öljett i hörnet... Då kan jag ju hänga upp den. Eller för all del... sprätta lite.

  SvaraRadera
 6. Grytlappar har en tendens att vara för små! Så du hade en bra idé!
  Ha en skön onsdag och om du vill kan du titta in på min blogg och tävla om en Lunafigur. Tävlingen pågår till den 13:e december. www.designofluna.blogspot.com
  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Vilken häftig grytlapp!
  Jag känner igen det gulblommiga tyget.. Har du köpt det på Tradera? I så fall var det från mig ;-)Jag fick köpa ett helt lager med retrotyger i min lokala tygaffär och det var så myckett att jag inte kunde behålla allt , så då är Tradera bra.
  Välkommen in till min syblogg!

  MVH Mirre

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!