söndag 3 februari 2013

Boken med stort B


Hade det inte varit för facebookgruppen Vuxna sytokar  hade jag missat att Jenny Hellström Ruas hade kommit ut med en sybok full av mönster. Jag sitter nu helt salig och bara bläddrar i boken... Planerar och tänker på alla modeller som jag vill göra.

Efter mycket velande började jag i alla fall med Zoey skirt. Jag hade en bit ylletyg liggande (ja, det var ett sånt där klänningsprojekt som aldrig blev av, ni vet...) och tyget räckte på millimetern. Jag började med att bryta mot ett av Jennys tips, jag slutade inte trots att jag var trött... Klockan ett på natten hade jag fortfarande inte fått till fina veck. Jag hade nämligen gjort mönstermarkeringarna med krita och de fäste inte på ullen. Nu i efterhand har jag fått lära mig av min mamma (även kallad min syguru) att man kan tråckla en markering med tråd istället. Det kan tyckas omständligt att göra så men det är ännu värre att tappa bort en halv triljon mönstermarkeringar.


Mitt fina halsband har jag köpt av Florin.

Jag är hur som helst supernöjd med resultatet. Jag fegade dock lite och tog inte in den i midjan så mycket som jag borde ha gjort och den är lite, lite stor i midjan. Därför flyttade jag knappen lite för att dra åt och då blev istället dragkedjan ful. Den ska jag förresten pressa lite på, tyget har böjt sig utåt. Närbilder är skoningslösa...


17 kommentarer:

 1. Jättesnygg! Känner igen problematiken med både trötthet och försiktighet. Och ylle måste man nästa tråckla markeringar på, det försvinner direkt annars. Men vad roligt att se att kjolen blev så fin! Undrar om den funkar i större storlekar ... Jag har också köpt boken, läste om den i DN och den tycks ha blivit en riktig best-seller. Enligt JH är vi som syr åt oss själva så coola att det inte är mätbart, fniss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är verkligen övercoola! Sitter och undrar om jag någonsin kommer att behöva köpa ett plagg framöver. Finns liksom ingen anledning när man kan sy själv ju! Det skulle ju vara strumpbyxor då ;-).

   Radera
  2. Och jo. Jag tror att den blir jättefin i en lite större storlek. Kör på det.

   Radera
 2. Verkligen underbar :) Den måste jag oxå sy i den boken, jag måste nog sy allt i denna bok :)

  SvaraRadera
 3. Verkligen underbar :) Den måste jag oxå sy i den boken, jag måste nog sy allt i denna bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag ska också sy alkt, förutom ballongkjolen, den skulle jag se förfärlig ut i :).

   Radera
 4. Åh vad fin den är! Jag tror jag hade en sån "original kjol" för en massa år sen och jag älskade den.
  Jag känner oxå att jag vill sy ALLT, kanske inte ballongkjolen då, i boken. Tom. brallorna med alla sömmar, fatta vilka sköna, softa sommarbyxor!

  SvaraRadera
 5. Oj, så snygg! Ska hämta min bok idag, ska bli så spännande!!

  SvaraRadera
 6. Så snygg kjol!! Gud vad bra du är! Och som sagt... då blir man lite fattigare igen när boken måste investeras. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! Och ännu fattigare när du inser hur mycket nya fina vävda tyger du behöver köpa... :-)

   Radera
 7. åh vad roligt! jag har också boken hemma och har tänkt sy toppen :-) din kjol är hur fin som helst!

  SvaraRadera
 8. Snyggt! Sitter fint! Både vecken och fållen ser så smidiga ut. Fint ylletyg är bra att jobba i och lätt att forma med ångstrykjärnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är en rullfåll faktiskt. Det står i boken att man kan göra en tät sick-sack men i mitt fall räckte inte tyget till en fåll.

   Radera
 9. Jag lottar ut två exemplar av hennes bok.

  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/2013/01/31/9397882-utlottning-sy-fran-hood-till-skjortklanning/

  SvaraRadera
 10. Häftig kjol och vilken tur att tyget räckte precis. Alltid skönt att bli av med gammalt (om det inte är favorittyget såklart!) Den boken verkar jätte bra och står på min önskelista till födelsedagen :)

  SvaraRadera
 11. Jag älskar boken! Sytt en kjol och en skjorta. Fina beskrivningar och generöst med tips och trix. Nästa sak blir kappan som finns i boken, perfekt inför hösten.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!