fredag 18 januari 2013

Hurtig med ull

Nu undrar ni kanske vad det här är för ett konstigt inlägg och vad det har med sömnad att göra? Det finns faktiskt ett hemsytt plagg på bilden... Jag har sytt en buff i tunn merinoull, ett oumbärligt plagg!

Klipp, klipp, trä om maskinen i rätt färg, brum, brum, klart! Och många sköna slantar sparade. För en köpesbuff i ull kostar minst 265 kr och denna bara några kronor.

Brukar ni sy träningskläder? Jag är lite sugen på att utforska det området men är lite osäker på var jag ska hitta material av god kvalité. Har ni några tips? Det jag tänker mig är tights och snygga tröjor. Och så är jag lite sugen på att sy mig en löparkjol. Kanske. 8,2 km, -13 grader. Nöjd och glad!

11 kommentarer:

 1. Hurtbulle där! ;)
  Smart att sy buffen själv. Är det strömmings tyg?

  SvaraRadera
 2. Jamen visst är jag! :-)
  Nej, det är ett annat tyg som jag fick köpa genom en tjej på Sjalbarn för flera år sedan. Det är en jättefin ullkvalité, på pricken lik Polarn och pyrets tunna ull om du har känt på den. Skulle gärna vilja få tag på mer men det är nog kört.

  SvaraRadera
 3. Jag är oxå sugen på att sy träningskläder! Hoppas hela tiden att vi ska sy träningsplagg på Karinotilias sew-alonger :)
  Har hittat shelby.fi (tror jag) och extremtextile.de som jag beställt provlappar ifrån. Inte hunnit utvärdera något ännu direkt och funderar på vad exakt jag vill sy :) Men bugg i ull var ett bra tips! Har i vanlig bomullstrikå som funkar finfint oxå men ull vore coolt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade ju varit super med en sådan Sew-aling! Tack för tipset om Shelby.fi, ska kolla in dom!

   Radera
 4. Toppen! jag har beställt med ull från strömming! Ull är jo underbart att springa i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man en gång börjat med ull kan man inte tänka sig något annat!

   Radera
 5. Ull är grymt bra! Smart med en buff! Kanske vore något för mig också :-). Jag är också sugen på träningskläder!!! Har inte tagit tag i det än bara.. Något sjysst linne skulle jag vilja sy.

  SvaraRadera
 6. Får jag fråga vad du hade för mått?
  /Anna

  SvaraRadera
 7. Kolla på den engelska ( även om hon är amerikanska) bloggen Fehr Trade. Hon har sytt träningskläder flera gånger.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!