måndag 25 februari 2013

Himla prickar, alltså!


Jag har sett så många fina klänningar sydda från Onion 2035 och köpte med stor iver mönstret för några månader sedan. Efter att ha studerat tabellen för måtten på baksidan blev jag aningens moloken, jag skulle ha typ alla storlekar. XS/S uppe, M i midjan och M/L över stussen. Då kändes det jobbigt och mönstret fick ligga.

Men så tog jag ändå tag i det hela, tyget hade jag redan köpt in för detta ändamål.  Ritade om och måttade och hade mig... Klippte och ändrade och provade. Och kom fram till att jag nog hade klarat mig med en S upptill och XS i midjan och över stussen. Så konstigt.

Tyvärr hade det prickiga tyget från Stoff och Stil dragit sig rejält i tvätten. Det syns alltför väl där övre livet möter det undre. Sådant kan störa ihjäl mig, så denna kommer att bli en hemmaklänning. Lite synd, för jag tycker ändå att den blev ganska fin.

5 kommentarer:

 1. Men den är ju jättefin! Min erfarenhet är att om man gillar plagget så har man förvånansvärt stort överseende med den typen av skavanker. Och vi lär oss på vägen, hela tiden ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser den som ett övningsplagg nu men kanske glömmer jag bort de sneda prickarna sen? Fram till den dagen får jag pysa runt i den hemma!

   Radera
 2. Jätte fin! Tror att det bara är du som tänker på prickarna.

  SvaraRadera
 3. Vad mycket fina kläder du syr till dig själv.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!