lördag 5 januari 2013

Två Syfestivaler i en Alma


Det här tyget köpte fån Karinottilia förra året på Syfestivalen. Alltså, det är märkligt med en del tyger, man ser så mycket framför sig när man köper det, möjligheterna är liksom obegränsade. Men så kommer man hem och så blir tyget liggande. Är det riktigt... jag? Nej, detta är inte ett tyg som är riktigt jag. Jag är nog mer småblommig av mig. Fast jag har faktiskt haft på mig denna blus vid inte mindre än två tillfällen, i mycket offentliga och seriösa jobbsammanhang dessutom. Med en fin kofta över blev den nämligen riktigt proper. Skärpet hade jag vid fototillfället lagt bort någonstans, så nu blev det ett tillfälle att visa hur Alman ser ut utan skärp.

Däremot har jag gjort ett gravt fel, som syns här på bilden. I mönstret ingår nämligen sömsmån, 1,5 cm. Axelsömmen har däremot 2 cm sömsmån men det hade inte jag fattat, utan jag sydde 1,5 cm. Halsringningen blev i och med detta betydligt större än vad det är tänkt och "lyfter" lite. Ajajaj... Nå ja. Vad är en bal på slottet. Mönstret köpte jag på Syfestivalen i år och är andra Alman jag gör. Första hittar du här.

Mönster: The Alma Blouse från Sewaholic
Tyg: Amy Butler från Karinottilia

9 kommentarer:

 1. Den är ju grym!! Så fin!! Bra att du nämnde det där med sömsmånen, sånt läser jag aldrig... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! Ja, hrlm, det står inget om de två centimetrarna... Men det syns väl på mönstret att det ska vara två cm men jag var lite trög där...

   Radera
 2. Så fin den blev i Amy Butlertyget. Det är knepigt när de lägger till olika mycket sömsmån och då är det lätt att man missar det. Jag gillar inte att sy modeller där sömsmånen ingår i mönstret undantaget underkläder och det beror mest på att jag för ca 10 år sedan sydde en skepparkavaj från ett Voguemönster och missade totalt detta. Den blev så ful och stor att halva familjen fick plats i den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är det dumt! Jag tycker att det är mycket bättre om man får lägga till egen sömsmån. Och vad gräsligt retligt med kavajen! Sådant kan ju verkligen ta knäcken på en.

   Radera
 3. Jättefin! Tycker att mönsret på tyget fungerar bra som blus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Jag kanske vänjer mig!

   Radera
 4. Den är fin den där Alma och tyget var också snyggt på dig.

  SvaraRadera
 5. Ja, jag är jättenöjd med mönstret. Det sitter verkligen bra och blir så ffint.

  SvaraRadera
 6. Jätte fin blus!
  Jag ska sy en till tänkte jag, tror det blir samma modell du sytt, den är så fin.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!