torsdag 17 januari 2013

Varför variera sig?

Jag kunde inte hålla mig, jag sydde en till Alma...Tyget har jag haft liggande i skåpet väldigt länge. Det har liksom väntat på det rätta plagget så att säga. Jag minns så väl när jag köpte det, det låg bland Ohlssons stuvar och bara lyste... Första dagen köpte jag bara en meter men dagen efter kastade jag mig in på Ohlssons och köpte två meter till!


Nu har jag ganska många blusar. Vad jag däremot saknar är kjolar, så det fick bli nästa projekt. Jag hade inget mönster, utan måttade på en kjol jag hade. Resår i midjan, fåll där nere så var den klar. Häpp! Tyget kommer från Stoff och Stil.

Nu är jag väldigt sugen på att sy "Hollyburn Skirt" som bland annat Karinottilia säljer mönstret till. Den ser verkligen supersnygg ut... Kan tänka mig den i massor av olika tyger.

9 kommentarer:

 1. Gör du med eller utan dragkedjan i sidan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör utan! Vet du Annika, din kommentar låg i skräpboxen på blogspot, det är därför jag inte svarat tidigare. Konstigt!

   Radera
 2. Nej, varför ändra på ett vinnande koncept?? Alma är ju så fin - och du i den!

  Kjolen var också grymt snygg. Jag hittar aldrig några bra kjolmönster, den där var ju toppen! Är det stretchtyg eller vävt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack, raring!
   Kjolen är i ett trikåtyg. Du måste bara testa att göra ett mönster, det var nästan för lätt! Kommer nog att börja massproducera efter detta mönster tror jag!

   Radera
 3. Åh dina blusar är så fina! Det är så roligt att bli inspirerad till vuxensömnad!

  SvaraRadera
 4. Tack! Vad kul att kunna inspirera!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!