onsdag 4 januari 2012

Pyjamaser


Barnen växer så det knakar. Kan det vara all grönkål vi stoppar i oss? För först händer ingenting, barnen kan använda kläderna hur länge som helst, och så plötsligt är benen 1 dm för korta på samtliga byxor och pyjamaser. Den här gången hände det för båda killarna samtidigt, så nu är det bara att sätta sig vid maskinen och göra ett byx- och pyjamaskör igen.

Storebror har varit sjörövare, och valde själv ut sjörövartyget hos Liandlo. Jag sydde klart pyjamasen på julafton och hann precis slå in dem innan Kalle var slut. Stor succé!

Lillebrors pyjamas blev lite av ett experiment. Tygkombinationen, det randiga från Strömming, det blå tyget från Ohlssons, är inte klockren eftersom nyanserna inte stämmer riktigt. Men hyfsat bra blev det. Den orange interlocken från E-slöjd var däremot klockren, så den använde jag fastän tyget är väl tjockt. Sen experimenterade jag en del med täcksömmarna i ärmarna. Jag har inte varit riktigt nöjd med utseendet på den aviga täcksömmen på min CoverPro. Men efter att ha lagt ut en bild på facebookgruppen "Vi sytokiga" har jag fick veta att jag ändå inte var fel ute, och att det inte blir bättre än såhär. Jag måste nog bara vänja mig lite, sen kanske jag också börjar gilla den.

Nu
längtar jag efter lite ljus. det är rackarne mig omöjligt att fota utomhus nu, bilderna blir alldeles för mörka även om det är mitt på dagen!

7 kommentarer:

 1. Finfina pljyamasar! Kul när även mjuka paket går hem hos barnen :)

  SvaraRadera
 2. Underbara pyjamasar! Jag gillar tygkombon på den nedre. Randigt är alltid fint :)

  SvaraRadera
 3. Åh så fina pyamaser! Det är så man skulle vilja ha en själv :-D

  SvaraRadera
 4. Härligt:) ja, visst är det konstigt att pang så bara skjuter de iväg på längden:)

  SvaraRadera
 5. härliga tyger, nu kommer de bergis att sova gott!

  SvaraRadera
 6. Vilken duktig mamma mina småpojkar har!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!