torsdag 26 januari 2012

ProcessenStopp där! Låt mig nu berätta om processen bakom denna skapelse innan vi börjar häckla den!

Såhär ligger det till:

Idag har jag varit hemma med en magsjuk blivande make och två sjuka barn, varav en med magsjuka och en med skarp hosta. Som ni förstår har det inte blivit någon tid över till att sitta vid symaskinen, jag har fullgjort mina plikter som skötare. Men i huvudet har det processats skall ni veta! Jag ville ändra lite i mitt tröjmönster och prova göra lite veck där fram och lite puff på ärmen.

När de små slutligen somnade skred jag till verket. Och ja, det var så lätt som jag trodde, bara att bredda mönstret lite och dra ihop där fram och bredda ärmarna och dra ihop dem också. Jag använde rynktråd även om jag vet att det skall gå att rynka med overlocken. Problemet var bara att det inte blev så jättesnyggt, jag skulle ha låtit rynket fram gå över en större sträcka, nu blev det nästan lite knöligt. Ärmen blev jag ganska nöjd med.

Och så till tygvalet. Nej det var inte snyggt, jag passar inte i brunt och inte i stora clownprickar. Så var det med det. Nästa gång blir det bättre!

15 kommentarer:

 1. Jag tycker den blev super snygg!

  SvaraRadera
 2. Här ska inte häcklas minsann! Den blev ju jättefin. Men den blev väl inte som i dina tankar när du gick där och pysslade om familjen, kan jag tro? Kul att du vågar experimentera och testa idéer. Om du inte använder tröjan får du väl sy något annat av den. Fast den är fin, som sagt!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det blev bra ,minnsan :)

  SvaraRadera
 4. Men den är ju jätte fin! Ett super sätt att göra en vanlig tröja lite mer speciell.

  SvaraRadera
 5. Nu är du nog lite hård mot dig själv. Jag tycker tröjan blev fin! Och första gången man provar något nytt är det alltid svårt att veta exakt vad som blir bäst.

  SvaraRadera
 6. Tröjan är jättesnygg, prova rynka med hjälp av familion resår nästa gång(genomskinlig silikon resår).
  Jag tycker att det funkar utmärkt!/Åsa

  SvaraRadera
 7. Men! Den blev ju jättefin! :-)

  SvaraRadera
 8. vilken fin modell! Jag tycker att det är jätteroligt att se de kläder du syr till dig själv!

  SvaraRadera
 9. jag köpte samma tyg för att sy kjol och tröja till mig själv men sålde det vidare då både jag och barnen såg sjuka ut i just den nyansen. men jag tycker fortfarande tyget är kanonfint och det var med ett sting av sorg jag skickade iväg det.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker det ser supertjusigt ut! Jag gillar tyget, och prickar blir aldrig fel :)

  SvaraRadera
 11. Jag tyckte den blev snygg jag :-)

  SvaraRadera
 12. Men vad snälla ni är!
  Jag tycker om själva modellen på tröjan, den blev bra, och mina ändringar har jag antecknat så jag kan göra dem igen. Det är just tygvalet som inte var så lyckat bara, funkade bättre i teorin än i verkligheten!

  SvaraRadera
 13. Den ser ju jättefin ut, ingenting att häckla!

  SvaraRadera
 14. Inte ska vi häckla den här fina tröjan! Jag älskar både brunt och clownprickar och skulle gärna bli ägare till din fina tröja :).
  Hoppas också att alla sjuklingar kryar på sig.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!