fredag 1 oktober 2010

Tut tut, varning!


Ja, detta smaskigt fina biltyg hade jag svårt att motstå. Jag har tidigare köpt både trolltyg och blommor från Myllymuksut i supermjuk stretchfrotté, så döm om min förvåning då detta hårda, raspiga tyg kom i paketet. Jag har kontaktat företaget med en fråga om detta, men får inget svar, så därför utfärdar jag nu en "tut-tut-varning" för detta fina tyg. Efter första tvätten blev det inte mjukare. Har någon annan liknande erfarenheter, kanske fick jag en dålig bit bara? Hoppas nu på att det skall mjukna med tiden... Gärna snart, för tröjan blev i tightaste laget. Lillfisen växer ur mönstren med rasande fart! I sprundet satte jag en röd plastknapp med KAM-pressen.

Mjuk och skön är i alla fall stjärnvelouren från Mjuka tyger. Misslyckades dock med mönsterpassningen, två stjärnor i orange råkade krocka fram. Inte så snyggt, men men.
Edit 2010-10-05: Tyget har mjuknat liiite efter ytterligare två tvättar, det finns hopp!

3 kommentarer:

  1. Har för mig att jag hörde nåt om att dom bytt tryckmetod för stretchfrotten, och den nya är förmodligen tryckt med reaktiv färg, därför den är så mjuk. Den där är nog tryckt med sån färg som lägger sig på tyget, och då blir det hårt. Mjuknar kanske liiite med tiden, men inte mycket.

    SvaraRadera
  2. Men så fin tröjan blev! (och byxorna!) Men jag gillar det där trycket, även om kvaliteten inte kändes så värst gosig. Osis!

    SvaraRadera
  3. Precis, det känns precis som att färgen ligger ovanpå! Himla trist, för tyget var ju inte direkt billigt...

    SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!