onsdag 20 oktober 2010

Fina rompanJag hade två saker jag ville testa: 1) sy en blöja helt i bambu och 2) lära mig sy applikationer. Det första var ju ingen ny svårighet, men däremot blir ju resultatet väldigt tråkigt och vitt, eftersom bambutyget jag har är just... vitt. Men en applikation skulle säkert liva upp det hela och då började utmaningen. I vanlig ordning blev jag ivrig och började utan att ta reda på hur man egentligen borde göra. Dessutom valde jag velourtyg som applikation (röda hjärtat), och det var sannerligen pyssligt, det blev bubbligt och maskinen matade dåligt. Högt betyg får inte resultatet, men blöjan blev ju söt i alla fall. Mitt andra försök gick bättre. Där använde jag trikå från E-slöjd istället, mycket mer förlåtande. Där hade jag istället valt en lite mer detaljerad applikation, så då fastnade jag på kronans spetsar istället. Hur gör man egentligen vid spetsar? När och hur skall man vända?

I efterhand har jag fått veta att man kan stadga upp baksidan på det tyg man skall sätta applikationen på med "Totally Stable" (finns t ex hos Bibbis textil). Då skall det inte dra sig så mycket. Tack för det tipset "Den lilla gröna" och "Florin"! Det skall jag testa nästa gång, för det var sannerligen roligt att sy applikationer, och inte minst lära sig något nytt.

8 kommentarer:

 1. Men de blev ju jättesöta!! :) Bästa applikationstipset finns hos Blomma åker vagn! http://kokalal.blogspot.com/2008/02/applikationsguiden.html
  Det använde jag första gången jag skulle sy applikationer.

  SvaraRadera
 2. Så jättesöta de blev!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Men tack skall ni ha!

  Jennie, super, det skall jag testa. Typiskt mig att bli ivrig och bara sätta igång :-)

  SvaraRadera
 4. De är verklilgen jättefina! Även utan applikationerna faktiskt, men det är applikationerna som gör dem roliga och personliga. Me like.

  SvaraRadera
 5. Underbart! Och med den dolda resåren också!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Vilka fina hängslebyxor i förra inlägget... Jo, hur har du satt fast kantbandet undrar jag, det såg så fint ut. Är det stickat med vanlig raksöm?

  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 7. Hej Anna, kul att du gillade brallorna. Jag har använt förstärkt raksöm. Det funkar jättebra på stretchiga tyger, spricker inte som vanlig raksöm.

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka underbara blöjor! Ibland funderar jag på om jag skulle satsa på tygblöjor ändå.. Särskilt nu när jag ser dina skapelser :D

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!