måndag 12 januari 2009

Disktrasor i lin

De här disktrasorna fungerar riktigt bra och kan användas om och om igen. Bara att stoppa i tvättmaskinen när det behövs. Jag har virkat stolpar rakt igenom, och resultatet är en trasa som torkar relativt fort och som är lätt att vrida ur. Billigt lingarn köpte jag på Nystat. På en härva får man ut måååånga trasor.

9 kommentarer:

 1. Vilken bra idé, och snygga är de också!!

  SvaraRadera
 2. Ja, visst blev de fina! Ett enkelt projekt att ha när man sitter framför TVn på kvällen. Och mycket snyggare än fula wettextrasor...

  SvaraRadera
 3. kanonfina!
  och himla mycket miljövänligare!
  hur är det med lukten? jag upplever att disktrasor väldigt snabbt luktar apa och byter väldigt ofta pga det..är det annorlunda med lin?
  tvättar du dom med vanligt tvättmedel el måste det vara nån tupp av ulltvättmedel?

  SvaraRadera
 4. Tack!
  Upplevde också att vanliga trasor luktade illa direkt. Kanske är jag nogrannare med att vrida ur lindisktrasan, men jag tycker att den håller sig fräsh längre! Sen kan man gnugga ordentligt utan att trasan går sönder direkt också.

  Jag stoppar in den i tvättmaskinen med vanligt tvättmedel.

  SvaraRadera
 5. Vilken fiffig trasa! Ytterligare en grej att skriva upp på den milslånga att-göra-listan :-)

  Lanskapstyget är ju så härligt för det passar ju till allt! Blir så glad av de härliga färgerna!!

  SvaraRadera
 6. Ja, den listan har en förmåga att bli lång!

  Jag har bara en kort bit kvar av landskapstyget, måste fundera noga över vad jag skall göra av det nästa gång... Det är ju så fint!

  SvaraRadera
 7. Såg ditt inlägg. Har sett lintrasor hos andra tidigare och tänkte jag vill testa men nu fick jag tummen ur och beställde en härva. Gäller bara att komma igång och virka! Hur många maskor breda har du gjort dina trasor, och stolpar - är det bara "vanlig virkning" utan krusiduller? sån behärskar jag men inte facktermerna :-)

  SvaraRadera
 8. Hej Katarina!
  Jag har gjort mina ganska små (ja, allt är ju relativt!), 60 maskor breda(+två vändmaskor). På garnstudios hemsida finns en liten virkskola där du kan se hur man gör stolpar: http://www.garnstudio.com/lang/se/skole/hekle_index.php. Hör gärna av dig igen om du har fler frågor! Tjing!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag kan inte virka, men är superintresserad av att äga en trasa.... Undrar lite försiktigt om du kan kontakta mig på morvern.syr(snabel-a)gmail.com
  Hittade ingen mailadress till dig så jag chansar så här ;)

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!