söndag 3 januari 2010

Gott nytt år!

Årets första inlägg får handla om byxor, stora och små. Lillkillen har plötsligt fått långa ben, så det blir till att sy lite nya byxor här ett tag. Och lillkotten, som inte ens behöver några byxor ännu, skall också få ett litet gäng. Efter att ha inventerat lådan med babykläder insåg jag att det fanns en brist på just den fronten, i alla fall i storlek pytteliten. Ovan ett par sparkbrallor sytt efter mönster från Meedom i Jofotex härliga tågtyg. Gillar verkligen kvalitén på det tyget, alldeles lagom tjockt. Återstår att se hur det klarar tvätten.

Jag brukar alltid overlocka fast resåren och sedan vika över fållen och sy fast den med täcksöm. Det blir riktigt snyggt tycker jag. Men om man behöver sprätta är det minst sagt ett elände... Jag lyckades mäta fel på lillkillens brallor så de blev alldeles för stora i midjan. Istället för att sprätta kommer jag att klippa bort resåren och sätta dit en mudd istället. Det blir bra det med. Tyget är en stuv i stretchfrotté som jag hittade på Ohlssons tyger.

7 kommentarer:

 1. Här fanns det mycket fint att titta på :)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vad roligt att hitta hit och tack för kommentaren på min blogg. Vilken jättefin blogg du har men många fina pyssel :D.

  SvaraRadera
 3. Så himla fina! Håller med om sprättningen ;-), har resulterat i flera muddisar hos oss då jag också hellre klipper...

  SvaraRadera
 4. Tack skall ni ha! Och kul att ni tittat in!

  SvaraRadera
 5. Men du... så bra att det var brist på vissa saker så att du med gott samvete kan sy lite nytt smått! ;) Fast jag tycker att man får sy hur mycket som helst, antingen det behövs eller ej! Tåg-tyget ligger i mitt syskåp och väntar också!

  SvaraRadera
 6. Jamen precis! Vilken lycka! Och förra gången bebiskläderna var i drift fanns ju inte alla de här härliga retrotygerna som har kommit nu de senaste åren. Har sytt massor av trista saker i stoff och stils muddtrikå... Bara att fylla på med nya glada kläder!

  SvaraRadera
 7. Vad mycket fint! Tågtyget suktar jag oxå efter, men det får nog vara för tillfället. Väntar fortfarande på JNY tygerna som min moster har skickat hit. Snälla posten, skynda skynda....

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!