I princip allt du behöver veta om hur du bakar med surdeg hittar du i den kalasbra bloggen Pain de Martin. Om inte för att få surdegsinspiration, kolla in bloggen och titta på alla vackra brödbilder.
söndag 22 februari 2009
Underbara surdeg
Idag bakar jag med surdeg. Fastän det är ett väldigt pysslande med degen är det verkligen värt det, vilka fantastiska bröd det blir! Mustiga, hållbara och mycket, mycket goda. Brödet ovan är bakat enligt detta recept, fast med tranbär och aprikoser. Norrbotten möter Medelhavet liksom...
I princip allt du behöver veta om hur du bakar med surdeg hittar du i den kalasbra bloggen Pain de Martin. Om inte för att få surdegsinspiration, kolla in bloggen och titta på alla vackra brödbilder.
I princip allt du behöver veta om hur du bakar med surdeg hittar du i den kalasbra bloggen Pain de Martin. Om inte för att få surdegsinspiration, kolla in bloggen och titta på alla vackra brödbilder.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
åh härligt :-) Jag började på en surdeg för inte så länge sen. Det gick bra ett tag men helt plötsligt tvärdog den :-( Vet inte vad som fick tokigt.
SvaraRaderaNäe vad trist! Det har inte hänt mig ännu. Om du vill kan du få en klick av mig och starta om en ny surdeg.
SvaraRaderaSka nog också sätta igång en idag :-)
SvaraRaderaMmm ser gott ut! Ang. tryckknapparna nedan så hade jag nog också kunnat göra det! Bra att veta att det inte funkar ;-)
SvaraRaderaTack Doris, det känns skönt att veta att jag inte är ensam virrpanna här i världen... :-)
SvaraRaderaLåter gott!
SvaraRaderaHar aldrig testat surdeg. Är glutenallergisk, undrar om det går att göra glutenfri surdeg. Ska kolla det någongång.
Kul att det lyckades! Härligt att ha en surdegskompis!
SvaraRaderaTill Maria som undrar om glutenfri surdeg, kan kanske detta vara ett tips:
http://www.matkaravan.nu/bilder/surdeg.pdf
Den innehåller bara rågmjöl, vilket väl inte är helt glutenfritt, men ändå betydligt mindre gluten än vetemjöl.
Vilka bröd! Ta med dig ett ämne när du kommmer till Stockholm!
SvaraRadera(Fina initialer på morfarshandduken).
Sur-Johan, ja, det är bra att ha en surdegskompis! Har du sett att det går ett brödprogram "Bullar av stål" på måndag kvällarna? Riktigt bra, sist handlade det om knådning.
SvaraRaderaMoA, ja, det är moffens handduk :-). Jag tar med en suring när jag kommer ner!
Kul kille den där Martin med surdegar. Hörde av en händelse programmet på P1.
SvaraRadera