lördag 7 februari 2015

En efterlängtad underklänning


Före jul beställde jag ett underklänningskit från Lisa som driver LG sömnad. Jag hade en ganska klar uppfattning om hur klänningen skulle se ut och Lisa hittade det perfekta tyget och jättefina spetsar till det. Vilken fantastisk service! Jag köpte även Lisas mönster på samma gång och jag testade det på det här linnet. Det satt perfekt på första försöket och jag behövde inte ändra någonting.

När jag sen skulle sy min underklänning gjorde jag två ganska avgörande missar. Jag la överdelens framstycke mot vikt kant för att slippa sömmen mitt fram men tänkte inte på att ta bort sömsmånen, som är inkluderad i mönstret. Resultatet blev att över och underdel inte stämde. Det blev inte bättre att jag ögonmåttade fel på min overlock när jag sydde ihop nederdelen och klippte en bredare sömsmån än vad som är beräknat. Det blev alltså till att sträcka ut underdelen, med resultatet att överdelen blev lite rynkad för att jag skulle få ihop det. Störigt värre.

Jag har problem med det där med inkluderad sömsmån. Jag gillar det inte alls! Syr man på hushållsmaskin är det ju inga bekymmer men syr man på overlock är det bara ett extra moment.

Resultatet blev ändå bra, trots en del skönhetsfel. Jag kommer absolut sy fler underklänningar efter detta mönster. Nästa gång tar jag dock en större storlek för att få lite mer rörelsevidd.

2 kommentarer:

  1. Jättesnyggt tyg, jättesnygg modell och proffsigt gjord. Synd o skam att den ska gömmas under kläderna!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det! Men tyvärr passar det sig nog inte att ha den utan klänning över ;-).

      Radera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!