söndag 25 november 2012

Alma och jag

Tiden går fort, plötsligt blev det slutet av november! Inläggen duggar inte tätt här på bloggen men helt overksam är jag faktiskt inte! Nejdå, jag syr lite smått till barnen men inga revolutionerande grejer, utan tröjor och byxor i tyger ni säkert skulle känna igen.


Men nu har jag i alla fall gjort något jag skulle vilja visa er, en blus till mig själv! Mönstret, The Alma Blouse från Sewaholic, köpte jag av Karinottilia på Syfestivalen i höstas, och så ett fantastiskt (dyrt tyg) som jag skulle sy blusen i. För att testa mönstret valde jag dock ett lite billigare tyg från Stoff och Stil. Helt underbart blommigt och brunt. Tyvärr, måste jag säga, för jag passar inte i brunt även om jag älskar den färgen. Modellen var i alla fall perfekt och jag behövde inte göra några ändringar i mönstret. Läskigt nöjd med resultatet är jag i alla fall, det kommer att bli fler blusar i denna modell framöver! 

17 kommentarer:

  1. Supersnygg, ser verkligen ut att klä dig!

    SvaraRadera
  2. Yes!! Gud vad snygg den blev!! Och sitter som en smäck! Åh, jag längtar efter att bli av med gravidmagen så att jag kan sätta igång med en åt mig också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack vännen! Det är en fantastiskt enkel och fin modell, jag tror att du kommer att passa superbra i den!

      Radera
  3. Jättefint tyg, förresten! Skit i att du inte passar i brunt. Det brukar jag göra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, ja, man kan ju inte fästa sig vid sådana småsaker ;-). Denna kommer jag absolut att använda.

      Radera
  4. Den ser jättefin ut! Ska bli spännande att se den andra blusen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, det tycker jag också... Började klippa ut den nu men insåg till min stora fasa att jag har köpt för lite tyg! Det fattas kanske 3 cm... Man blir ju gråtfärdig.

      Radera
  5. Helt fantastisk! Och jag måste säga att jag är väldigt förtjust i den bruna färgen... Perfekt passform också, man blir väldigt inspirerad att sy en likadan själv! Verkar lite svårt med dragkedjan bara tycker jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, lite pilligt är det allt. Men det går faktiskt att utesluta dragkedjan om man inte alls vill ge sig på det. Men egentligen är det ju inte svårt, man får öva lite bara!

      Radera
  6. Den ser jättefin ut, sitter perfekt och riktigt snyggt tyg.

    SvaraRadera
  7. Vilken snygg, det mönstret måste jag köpa!!!

    SvaraRadera
  8. väldigt snygg! vart sitetr dragkedjan? i bak? tyget är jättejättefint!

    SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!