onsdag 24 augusti 2011

Väldigt mycket intimt


Jag vet att en del rynkar på näsan åt tygbindor men har man en gång provat är man fast! Inga mer svettiga plastbindor, ingen sunkig lukt. Bara tyg mot huden, det är bra för underlivet! Och kör man redan tygblöjor på barnen är det ingen tvekan om att det även är praktiskt, man slänger bara med sina bindor i tygblöjetvätten och så var det inte mer med det.

Jag har själv sytt bindor tidigare men inte blivit nöjd med modellen. Och blir man inte nöjd är det inte så roligt att sy dem heller. Så testade jag att konstruera ett mönster efter Emilitens modell och rackarns, det blev jättebra! Nu förstår jag varför en del blir lätt besatta av att sy tygbindor, det är ju så roligt! Det blev en hel hög, visst är de fina?

Så till tygerna. På bilden ovan syns en prickig flanell som jag köpt via Etsy, en blommig flanell som är en barnfilt från Myrorna, en turkosprickig flanell inköpt på Ohlssons tyger och en brun flanell med vita prickar från Etsy. På baksidan finns PUL, vilka är restbitar från tygblöjesömnaden. Inuti bindan finns en kärna av uppsugande material. Jag har gjort lite olika varianter med tre lager bambufleece och en kombination av bambufleece och microfiber. I några finns även hampatyg som suger massor.


12 kommentarer:

 1. Så duktig du är! Man kanske skulle testa tygis... hmm funderar...

  SvaraRadera
 2. Fina! Jag är också sugen på att testa!

  SvaraRadera
 3. Åh va fina, skulle så gärna vilja ha men blir aldrig färdig till att ta tag i projektet! Säljer du eller syr du bara för eget bruk? Syr du även trosskydd? vad kostar det i så fall?

  SvaraRadera
 4. Camilla/Timote, vad roligt att du tycker att mina bindor är fina! Tyvärr säljer jag inte. Har alltför lite sytid för det. MEN är det så att du vill köpa hemsydda bindor rekommenderar jag min kompis Mimpen!http://mimpen.blogspot.com/. Hon gör väldigt fina bindor.

  SvaraRadera
 5. Verkligen jätte fina!
  Jag har tänkt sy trosskydd till mig själv i flera år men det blir liksom aldrig av...

  SvaraRadera
 6. Ja, de är ju jättefina! :)

  Såg att du också ska vara med i påslakanutmaningen. Kul att se vad det blir av alla lakan. Ser fram emot inspiration av er andra.

  SvaraRadera
 7. Halloj!! Jag har visst ingen mail till dig - eller så hittar jag det inte i mailboxen... Men hoppas att du ser det här :)

  Jag tänkte sätta mig ner med min del av vårt byte och undrar om du vill ha lång eller kort ärm på tröjan?!

  Var det stl 86 du ville ha?

  Maila mig gärna så att jag inte tappar bort dig och önskemålen igen :)

  KRAM!

  SvaraRadera
 8. Dessutom ser dom jävligt coola ut! ;D

  SvaraRadera
 9. Hej,

  Att sy egna bindor verkar ju toppen! Har du lust att dela med dig med hur du gör? Vad är PUL? Kollade länken, men den var inte i bruk längre. Maila gärna, allakansy@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett trevligt och dessutom nyttigt pyssel! PUL är ett tyg som är laminerat och därmed vatten- och menstätt. Jag vet att Strömming design säljer. Inuti bindan har man något uppsugande som t.ex. bambfleece eller mikrofiber. Och mot snippan flanell.

   Radera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!