tisdag 2 december 2008

Mockisar


Nu har jag äntligen fått tummen ur och testat mönstret från Tacky Living. Jag köpte billigt skinnspill från Sytt och Sytt för jättelänge sedan, men sen har det bara blivit liggande. Hur som helst blev jag så jätteivrig när jag väl kom igång, att jag inte läste på hur man faktiskt gör när man syr i skinn. Man kan ju inte nåla, så jag kom på den "smarta" idén att använda tejp... Totalt idiotiskt visade det sig när jag skulle få bort tejpen och den grottat in sig i sömmarna. Så när skorna var klara tog jag fram min bok om sömnad och läste om hur jag skulle ha gjort. Gem eller textillim är det som gäller, och skinnål (som jag hade) skulle man heller inte använda eftersom det perforerar skinnet och tydligen gör att man kan riva isär delarna som en biljett. Nåväl... nästa gång skall jag göra på rätt sätt, för det här var jättekul och resultatet blev jag faktiskt riktigt nöjd med trots allt!

2 kommentarer:

 1. Oj, jag har ju missat att du börjat pyssel-blogga!!!

  Hur fina skinn-tossar som helst! Men när jag sytt med skinn-nål har det inte gått att riva isär sömmarna, det har blivit jätte bra. Tror att det kan ha med längden på stygnen att göra oxå kanske?

  Nåval, vill du ha skinnspill så hojta, vi har massor på skolan! Billigt blir det och så har vi skinnimitation i lite roliga färger osm man kan använda till applikationer.

  /Lina

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har börjat blogga i en liten hemlig skala... Det är först nu jag har vågat ut med min blogg!

  Nej, det blev inte så när jag sydde med skinnål heller! Det har säkert med stygnens längd att göra som du säger.

  Det vore super om jag kunde få köpa billigt skinnspill din skola! Jag har beställt större spillbitar från sytt och sytt precis, men de är inte så färgglada... mest i brunt och svart. Så om det finns något i rött, gult, grönt, vitt och blått vore det kalas!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade förbi och ville lämna en hälsning!