söndag 26 oktober 2008

Waldorfdockan Johnny

Jag gillar verkligen waldorfdockor. Både mjuka och skönt genuina. Och rolig att göra en egen personlig liten en, men oj vad jobbigt det var att fixa frillan... När jag efter mååånga timmars arbete blivit klar med håret utbrast sambon "nämen, han ser ju precis ut som Johnny Rotten!", så Johnny fick bli dockans namn.

Virkad mat

Lillkillen har fått en egen spis. Han står och rör i grytorna, blåser när det är för varmt och stoppar saker i ugnen. Såklart behöver han något att laga till också! Resultatet ser ni nedan.


Jag har virkat i stort sett efter eget huvud, när man väl har förstått principen är det bara att låta kreativiteten flöda... Beskrivning på ägg hittade jag dock här. På bilderna ser du en purjolök, morötter, en rödbeta, kantareller, en tegelkremla, en liten champinjon, korvar och ägg.

Mormorsrutor

Jag är så otroligt svag för mormorsrutor. För några år sedan såg jag en helt underbar pläd hemma hos en vän, och sedan den dagen har jag velat ha en egen. Hennes pläd var gigantisk, min kommer nog att bli lite mindre... 40 rutor av 200 st är gjorda, så det känns inte riktigt som att målet är nära. Men roligt är det! Och fint blir det!
Mönster: Jag har följt beskrivningen och fått inspiration på Yle.
Virknål och garn: Juvel, virknål nr 4.