fredag 18 januari 2013

Hurtig med ull

Nu undrar ni kanske vad det här är för ett konstigt inlägg och vad det har med sömnad att göra? Det finns faktiskt ett hemsytt plagg på bilden... Jag har sytt en buff i tunn merinoull, ett oumbärligt plagg!

Klipp, klipp, trä om maskinen i rätt färg, brum, brum, klart! Och många sköna slantar sparade. För en köpesbuff i ull kostar minst 265 kr och denna bara några kronor.

Brukar ni sy träningskläder? Jag är lite sugen på att utforska det området men är lite osäker på var jag ska hitta material av god kvalité. Har ni några tips? Det jag tänker mig är tights och snygga tröjor. Och så är jag lite sugen på att sy mig en löparkjol. Kanske.



 8,2 km, -13 grader. Nöjd och glad!

torsdag 17 januari 2013

Varför variera sig?

Jag kunde inte hålla mig, jag sydde en till Alma...



Tyget har jag haft liggande i skåpet väldigt länge. Det har liksom väntat på det rätta plagget så att säga. Jag minns så väl när jag köpte det, det låg bland Ohlssons stuvar och bara lyste... Första dagen köpte jag bara en meter men dagen efter kastade jag mig in på Ohlssons och köpte två meter till!


Nu har jag ganska många blusar. Vad jag däremot saknar är kjolar, så det fick bli nästa projekt. Jag hade inget mönster, utan måttade på en kjol jag hade. Resår i midjan, fåll där nere så var den klar. Häpp! Tyget kommer från Stoff och Stil.

Nu är jag väldigt sugen på att sy "Hollyburn Skirt" som bland annat Karinottilia säljer mönstret till. Den ser verkligen supersnygg ut... Kan tänka mig den i massor av olika tyger.

söndag 6 januari 2013

Ett vinnande koncept



Ja, nu undrar ni säkert om jag inte har några andra mönster än Almablusen. Jo, det har jag men jag trivs så bra här i min komfortzon... Jag gillar ju modellen och den är ju så lätt att sy! Och se! Nu har jag fattat hur axelsömmen ska sys också. Skillnad från förra Alman, va?

Men nu behöver jag nog lite kjolar. Och byxor. Bara att ge sig ut i det vilda igen...


Tyg: Stoff och stil
Mönster: The Alma Blouse från Sewaholic

lördag 5 januari 2013

Två Syfestivaler i en Alma


Det här tyget köpte fån Karinottilia förra året på Syfestivalen. Alltså, det är märkligt med en del tyger, man ser så mycket framför sig när man köper det, möjligheterna är liksom obegränsade. Men så kommer man hem och så blir tyget liggande. Är det riktigt... jag? Nej, detta är inte ett tyg som är riktigt jag. Jag är nog mer småblommig av mig. Fast jag har faktiskt haft på mig denna blus vid inte mindre än två tillfällen, i mycket offentliga och seriösa jobbsammanhang dessutom. Med en fin kofta över blev den nämligen riktigt proper. Skärpet hade jag vid fototillfället lagt bort någonstans, så nu blev det ett tillfälle att visa hur Alman ser ut utan skärp.

Däremot har jag gjort ett gravt fel, som syns här på bilden. I mönstret ingår nämligen sömsmån, 1,5 cm. Axelsömmen har däremot 2 cm sömsmån men det hade inte jag fattat, utan jag sydde 1,5 cm. Halsringningen blev i och med detta betydligt större än vad det är tänkt och "lyfter" lite. Ajajaj... Nå ja. Vad är en bal på slottet. Mönstret köpte jag på Syfestivalen i år och är andra Alman jag gör. Första hittar du här.

Mönster: The Alma Blouse från Sewaholic
Tyg: Amy Butler från Karinottilia

Intimt till en vän


Ibland känner man sig otillräcklig som vän. Man kan inte göra så mycket, annat än att finnas där och säga "hum... hum" och kanske dricka en kopp te och lyssna. Något litet kunde jag ändå göra för min vän som har det jobbigt nu, eftersom hon har ett behov av tygbindor. I morgon får hon två bubbelgumsbindor av mig. 

Stickningarna får ni inte stirra på (och där tittade alla på stickningarna, ha, ha), det var faktiskt inte fyllekörning... Det blev vingligt ändå!

torsdag 3 januari 2013

Kalsongparad


Som en del i mitt nyårslöfte, att göra av med så mycket tygspill jag bara kan, har jag gjort ett litet gäng kalsonger. Här kan man verkligen göra av med små bitar! Lite att förena nytta med nöje, eftersom båda killarna börjar ha lite knapert i kalsonglådan. Men nu är behovet täckt och tur är väl det, för jag börjar bli lite less ändå på kalsongpysslet.

Mönstret kommer från Ottobre 6/2010 och i högen finns kalsonger både i 116 och 98. En bra tut på hur man gör finns hos Brallan. Jag sydde två med täcksöm men övergick sen till att sy ihop med flatlocksöm. Det gick betydligt snabbare och blev minst lika snyggt!

tisdag 1 januari 2013

God fortsättning!

God fortsättning alla pysslare!

I år har jag som nyårslöfte att göra av med så mycket tygspill jag bara kan. Ni kanske känner igen känslan, tygskåpet svämmar över men bitarna är för små för att de ska räcka till något? Nu lindrar jag mitt dåliga samvete över den saken med två mumsiga lussebullar, efter recept från Alla kan sy. Det kommer nog att bli mer gofika av velourbitarna gissar jag. Vad jag ska göra av all jersey kommer ni att få se lite senare...

Har ni avlagt något nyårslöfte?