fredag 29 januari 2010

BB-väskan

Jag måste erkänna att jag har lite svårt att bli sådär riktigt nöjd med det jag syr, men den här gången har det faktiskt hänt! Det gula molntyget från jny design blev bara så rätt med den bruna muddkanten (från Ohlssons). Den här bodyn åker med till BB och får nog bli bebisens första plagg!

Ett par bruna småbrallor passar bra till. Dessa är sydda i trikå från Stoff och Stil. Mönstret är Meedoms tights, men med muddar.

torsdag 28 januari 2010

Hjärter brun

Väntans tider är långsamma tider. Helst när man ser ut som Barbamama, men inte är ens en bråkdel så smidig... Bebisen kan komma när som helst nu och nu orkar jag mest med små projekt. En stickning framför TVn eller en liten nåldyna som den här kanske. En beskrivning på hur man gör den finns t ex här. Hjärttyget fick jag av florin för länge sedan. Det är så fint och gör mig så glad, tack florin! Det undre tyget är en bit ullfilt.

måndag 25 januari 2010

Tröjor var det här!

Lillkillen växer och växer. Byxorna är korta i benen och tröjorna glipar i magen. Här behövs nya plagg! Velouren köpte jag på Ohlssons tyger. Tyvärr blev lillkillens reaktion på de nya kläderna att han "aldrig i livet" skulle sätta på sig dem...

Lika illa gick det för tröjan med husvagnar från jny design. Det är bara Blixten, Bamse och Rory som duger nu... Men vi får se vad lite övertalning kan göra!

tisdag 5 januari 2010

Tuff tuff...


En till liten bralla till bebisen har sett dagens ljus. Jag gillar verkligen det gula tågtyget, synd bara att jag beställde så lite av det. Det får nog bli mer längre fram!

söndag 3 januari 2010

Gott nytt år!

Årets första inlägg får handla om byxor, stora och små. Lillkillen har plötsligt fått långa ben, så det blir till att sy lite nya byxor här ett tag. Och lillkotten, som inte ens behöver några byxor ännu, skall också få ett litet gäng. Efter att ha inventerat lådan med babykläder insåg jag att det fanns en brist på just den fronten, i alla fall i storlek pytteliten. Ovan ett par sparkbrallor sytt efter mönster från Meedom i Jofotex härliga tågtyg. Gillar verkligen kvalitén på det tyget, alldeles lagom tjockt. Återstår att se hur det klarar tvätten.

Jag brukar alltid overlocka fast resåren och sedan vika över fållen och sy fast den med täcksöm. Det blir riktigt snyggt tycker jag. Men om man behöver sprätta är det minst sagt ett elände... Jag lyckades mäta fel på lillkillens brallor så de blev alldeles för stora i midjan. Istället för att sprätta kommer jag att klippa bort resåren och sätta dit en mudd istället. Det blir bra det med. Tyget är en stuv i stretchfrotté som jag hittade på Ohlssons tyger.